rcs-despre-program

Despre Program

Supraponderalitatea și obezitatea sunt frecvente în rândul câinilor și pisicilor și predispun la o varietate de boli și la o reducere a longevității (German AJ, 2006). Strategia uzuală de gestionare a obezității implică restricții privind aporturile energetice alimentare în combinație cu o creștere a nivelurilor de activitate. Cu toate că programele reducere în greutate au succes în studiile experimentale (Laflamme et al, 1995; Diez et al, 2002), nu au aceeași eficiență și în practică (German et al, 2007). Un obstacol major este reprezentat de faptul că restricțiile energetice generează înfometare, care conduce la cerșit și căutare de resturi. Acest lucru afectează relația dintre proprietar și câinele ori pisica sa și îl poate determina pe proprietar să nu respecte programul sau chiar să se retragă complet din acesta.

 

Drept urmare, Royal Canin a elaborat soluții nutriționale care implică ajustarea profilului de macronutrienți și a conținutului de fibre, cu scopul de a ameliora senzația de sațietate a animalelor ce parcurg un program de reducere a greutății și de a îmbunătăți rezultatele obținute. Aceste diete au dovedit o îmbunătățire a senzației de sațietate la câini și pisici, deopotrivă în studiile experimentale și în practică (Weber et al, 2007; Bissot et al, 2009).

 

Deoarece frecvența cazurilor de supraponderabilitate în rândurile câinilor și pisicilor este în creștere (un animal din două este expus riscului obezității), Royal Canin a demarat în 2015 un program menit să redea animalului de companie supraponderal vitalitatea și starea de bine: Programul SATIETY.

La nivel internațional, programul a implicat 1325 de câini și pisici din 27 de țări, și a generat rezultate excepționale: pentru 97% dintre animalele implicate s-a observat o reducere a greutății, iar în 81% dintre cazuri nu au manifestat senzație de foame între mese.

În România, din februarie 2015 până în prezent, în parteneriat cu medicii veterinari și cu proprietarii câinilor și pisicilor, programul Satiety a contribuit la îmbunătățirea calității vieții pentru 150 câini și pisici, care au pierdut în total 183.47 kg.

Programul Satiety “E timpul să iei măsuri” continuă și în 2016 cu același mecanism simplu ce ajută, atât medicul veterinar cât și proprietarul, să urmarească, să ajusteze aportul de hrană la nevoie și să înregistreze evoluția animalului pe toată durata programului.

Toți cei înscriși beneficiază de oferta promoțională și primesc suport pe parcursul programului prin intermediul cadourilor tematice, ce contribuie la reducerea greutății. De asemenea, fiecare participant intră automat în tombola finaliștilor și poate câștiga un weekend la munte, la un hotel de 5 stele, alături de animalul său.